Informations-
arkitektur

Organisering af indhold

Informationsarkitektur handler om, at gøre det nemt og logisk for sine besøgende at navigere rundt. Jeg strukturer indhold i alle typer informationssystemer f.eks. apps, virksomhedshjemmesider eller digitale systemer.

Min leverance ifm. informationsarkitektur er typisk:

 • Afklaring af user tasks og business goals
 • Indholdsprioritering
 • Sitemap

En ny arkitektur skabes altid i samarbejde med kunden, da både afsender og modtager skal tænkes ind i en brugbar informationsarkitektur.

Eksempler

Udvalg af opgaver med informationsarkitektur, jeg har løst:

 • UX lead på reorganisering af 1000+ siders website, hvor vi opdelte alt indhold efter de besøgende meget forskellige behov ifm. arbejdsskader https://www.aes.dk
 • UX lead på organisering af 500+ timers video tutorials i et globalt hjælpeunivers for spiludviklere og -artister https://learn.unity.com/
 • UX lead på organisering af subsite som præsenterer den statslige projektmodel og dens procesbeskrivelser, historik, vejledninger m.m. https://digst.dk/styring/projektstyring/

Proces

En typisk proces med at skabe en ny struktur på et website vil være:

 1. Forarbejde – skab først overblik over:
  1. Formål med sitet
  2. Målgrupperne
  3. Brugeropgaver på sitet i (fx fra task analyse, webstatistik)
  4. Sitets kernesider – de vigtigste sider (viden fra fx redaktører, webstatistik)
  5. Kendte problemstillinger i dag (fx fra kundeservice)
  6. Indhold i dag samt eventuelle planer om opdatering af indhold
 2. Workshop hvor jeg faciliterer en prioritering af user tasks og business goals samt afklaring af, hvilke sider på sitet, der er relevante for hver af disse.
  Deltagere: 3-6 af de primære interessenter og dem, som har viden om sitets brug fx webredaktører, marketing, salg, product owner, kundeservice.
  Efter workshoppen har vi en god, fælles forståelse af sitets vigtigste sider, som betyder at det bliver nemmere at blive enige om sitemap.
 3. Forslag til sitemap udarbejdes
 4. Iterationer med forbedringer til sitemap

Jeg anvender ofte “the Core Model”, som udgangspunkt for udvikling af ny informationsarkitektur. Læs om hvorfor modellen er brugbar: The Core Model: Designing Inside Out for Better Results (alistapart.com) eller om hvordan den anvendes: A Core Model in 5 steps (medium.com)

 

Har I brug for viden og inspiration?

Jeg tilbyder en uforpligtende snak med ideer til jeres næste sprint eller arrangement – kontakt mig