Lena
Egede

Cand.it., censor og ekspert i inddragelse af
brugere i digitale processer

Det er fint at få en konsulent ud og udføre en brugerundersøgelse. Men det har ofte overset værdi at dele og udbrede viden om brugerne i organisationen. Derfor elsker jeg at lave workshops, undervisning, design sprints og talks med mere.

Jeg leverer

Jeg har hele mit arbejdsliv beskæftiget mig med brugercentrerede digitale løsninger og arbejdet i feltet mellem strategi, kommunikation og research.

I dag er jeg freelancer og du kan bruge mine 15+ års erfaring som rådgiver, som bureau eller som inspirator. Jeg leverer enkeltstående opgaver eller arbejder deltids som en del af jeres team. Jeg arbejder typisk med lidt større organisationer, private så vel som offentlige.

Mine ydelser:
Designprocesser   •  Workshops & design sprints  •  Talks & inspiration  •  Brugertests & research  •  Prototyping  •  Informationsarkitektur  •  Fagtekster & speaks  •  Undervisning

Jeg bliver også kaldt: service designer, user experience specialist, UX strategist, user researcher, usability specialist, UX designer og informationsarkitekt.

Lena i lyd – Podcast
I 2018 blev jeg bedt om at deltage i podcast-serien “Why UX”. Jeg deler viden om metode, hvordan jeg ser fremtiden for UX og hvordan jeg fandt min egen vej ind i UX-verdenen: Podcast “Why UX – featuring Lena Egede” (24 min.)

Highlights fra mit arbejdsliv

Ejer af UX factor
Som ejer af mit eget firma kan jeg sætte barren, hvor jeg ønsker. Og den ligger højt:)
2016 –
Medlem af Censorkorpset for Informationsvidenskab og Interaktive Medier
Som censor på danske universiteter opdaterer jeg min viden, får indblik i trends og holder mit metodeapparat vedlige.
2018 –
Head of UX – Peytz & Co
Erfaring med at opbygge en bureauafdeling og den sælgende og administrative del. Fik et mindre vandfaldspræget syn på webudvikling og var medskaber af firmaets nye, mere agile og samarbejdende udviklingsmodel.
2014 – 2016
Senior UX konsultant – Peytz & Co
Nye UX-metoder kom i min værktøjskasse sammen med læringer fra tætte samarbejder med kolleger med andre fagligheder og kunder i nye brancher.
2013 – 2014
Freelance UX konsultant
Smagsprøve på livet som selvstændig konsulent.
2012 – 2013
Senior Eyetracking konsultant – Eyefact
Erfaring med til at bygge en start-up op – og med ALLE dele af at drive en virksomhed.
2011 – 2012
User Experience Lead – TDC Online
Som den første UX’er, der blev ansat i TDC ved jeg, hvor meget det kræver at vende en stor organisation i en mere brugerdrevet retning. Jeg lærte, hvor tæt brugerundersøgelser bør hænge sammen med forandringsledelse hvis undersøgelsernes findings skal have gennemslagskraft.
2008 – 2011
Webanalytiker – TDC
Erhvervslivet var ikke helt klar til UX’ere. Jeg blev derfor ansat til at analysere webstatistik og fik tiltusket mig til at holde tænke-højt-tests og derved vist ledelsen værdien af kvalitative brugerundersøgelser. Mit næste job i TDC skabte jeg derfor selv.
2006 – 2008
Webkonsultant – Post Danmark
Jeg kørte Danmark tyndt for at forstå hverdagen for en postmedarbejder som en del af digitaliseringen af deres arbejdsgange.
2005 – 2006
Projektassistent, Virk.dk – Erhvervsstyrelsen
Dette studiejob viste mig kompleksiteten – og musklerne – i den offentlige sektor. Jeg var med til at launche Virk.dk.
2003 – 2005 (deltid)
Redaktør og journalist – IT-Universitet
Jeg blev ansat til at opstarte en avissektion for ITU’s studerende og startede undervejs et nyt digital medie, fordi jeg syntes det manglede.
2002 – 2003 (deltid)

Mit fokus

Jeg er ekspert i at sikre, at de relevante brugere kan – og vil – bruge digitale produkter. Det sker ikke ved kun at fokusere på slutbrugeren. Udviklere, designere og ledelse spiller alle en rolle. Jeg hjælper og inspirerer derfor gerne hele teamet til at holde øjnene på den rette bold: brugeren.

Min erfaring fortæller mig, at små iterationer, hvor brugerfeedback og ny viden indsamles og anvendes er det mest effektive.

Min tilgang er praktisk og pragmatisk. Uanset budget, så kan jeg hjælpe med at involvere brugere på en effektiv måde

Se mere på min profil på LinkedIn eller se cases på opgaver, jeg har udført.

Jeg holder også talks, workshops, faglige oplæg, design sprints og teambuilding med UX som omdrejningspunkt.